Montclar serà “poble amb encant” en les properes setmanes

L’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya té previst atorgar el segell de “poble amb encant” a Montclar en les properes setmanes. Així ho va anunciar el seu director i també alcalde de Gironella, David Font, en la presentació de la nova campanya de promoció turística que el Berguedà impulsa a través de l’Agència de Desenvolupament.

Font va assegurar que en les properes setmanes signarà els documents que certificaran que Montclar entra en una privilegiada llista on, a l’espera de la nova actualització, només hi ha vuit municipis de Catalunya. Entre aquests actuals pobles distingits ja n’hi ha un del Berguedà, Castellar de n’Hug, que va rebre el segell l’estiu passat, juntament amb cinc municipis més d’arreu del país: Peratallada, Prades, Rupit i Taüll. Els primers pobles en ser validats com a “pobles amb encant” van ser Calella de Palafrugell i Montsonís, ara fa un any.

El segell “Poble amb Encant” s’adreça a pobles amb un nombre acotat d’habitants que tenen un atractiu o bellesa especial en el seu conjunt que captiva i enamora el visitant. D’entrada, els municipis amb el segell han de tenir una població inferior als 2.500 habitants i el nucli central no pot superar els 1.500. A banda, han de tenir Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN). I també han de complir una sèrie de criteris de vocació turística, qualitat arquitectònica, qualitat urbanística i qualitat dels espais naturals.

Marc Canturri (Aquí Beguedà)

Hostal de Montclar:

Direcció: Plaça de l’Ajuntament s/n (Montclar) 938 23 03 30 
Carta: Berguedana amb productes de la terra 
Menús: 17 € amb begudes, cafè i una copa de cava 
‘Must’: Pèsols negres 
Vi: De la casa amb porró 
Servei: Familiar 
Local: Casa de pagès funcional 
Preu final per persona: 22 € (amb vi)

688 42 46 61

ALFREDO MARTÍN

Para reservar o conocer más detalles sobre la estáncia contacta con nosotros y te atenderemos encantados.

Puedes tramitar tu reserva a través de Airbnb si lo prefieres

Comparte Calpasquina

Para que otros grupos la conozcan y disfruten de la experiencia.

Disponibilidad y reservas